Home jooga Etsinnässä ekologinen joogamatto

Olen entinen Astangajoogaaja ja nykyinen Asana Rebel -kotijoogaaja. Olen ottanut vuosien tauon jälkeen joogan uudelleen harjoitusmuodoksi, sillä olen havainnut, että kestävyysliikunta ja liki nelikymppinen ikä eivät ole notkein mahdollinen vaihtoehto… Niinpä aloittelen arkea säännöllisesti joogaillen omassa olohuoneessa. Uudelleen herännyt kiinnostus lajiin on saanut minut katselemaan myös uusia varusteita. Niinpä piipahdin sunnuntaina Kaapelitehtaalla järjestetyillä joogafestivaaleilla ajatuksissa löytää lähinnä vastuullisesti valmisttuja joogavälineitä. Etsinnässä erityisesti matto ja blokki.

Saavuin Kaapelitehtaalle juoksulenkin päätteeksi sunnuntaina klo 13 maissa ja harmikseni osa itseäni nimenomaan kiinnostaneista tuotteista oli loppu. Olin suunnitellut myös lounastavani festaritunnelmissa, mutta myös ruoka oli loppu. Tapahtumaan resurssointi ei siis ollut kovin onnistunut, liput kun olivat kuitenkin ihan normaalihintaisia. Harmistuksesta huolimatta kiertelin ja etsiskelin ekologisia joogavarustevaihtoehtoja.

Olisin erityisesti halunnut päästä hypistelemään Yogiraj:n valmistamaa orgaanista joogamattoa ennen lopullista ostopäätöstä, mutta Yogobe:n osasto oli kyllä niin tyhjäksi putsattu, että haaveeksi jäi.

Yogiraj on Ruotsissa perustettu joogavälineitä ja varusteita valmistuttava yritys, joka vakuuttaa, että kaikki sen myymät tuotteet ovat myrkyttömiä ja vastuullisesti valmistettuja. Haaveilemani joogamatto on valmisettu luonnonkumista.

Kotimaisen Sarwa Yogan osastolla oli vielä mukavasti tuotteita jäljellä hypisteltäväksi. Sarwa Yoga on suomalainen joogatarvikebrändi, joka valmistaa- ja valmistuttaa, maahantuo ja myy mahdollisimman lähellä tuotettuja, kestäviä, laadukkaita ja eettisiä joogavälineitä.

Sarwa Yogan Ekologinen korkkimatto vaikutti kivalta ja hintansa puolesta todella kiinnostavalta vaihtoehdolta. Ihastuin myös ikihyviksi Villamattoon, vaikken heti keksi miten se joogaharrastuksessa palvelisi, mutta mikäli minulla olisi patio ja laveri, päätyisi tämä varmasti sellaista lämmittämään. Hypistelin myös pitkään joogareppua, joka oli todella fiksun oloinen, mikäli tarvetta joogamaton kantamiselle olisi enemmän. Muut asiakkaat olivat ihastuneita Sarwa Yogan design-tuotteisiin ja pellavapäällysteinen bolsteri on kyllä kaunis! tämä vinkkinä mikäli bolsteri on tarvelistallasi.

Mainittakoon vielä, että myös kaikilla Sarwa Yogan perusmatoilla (vaikka pvc:stä ovatkin valmistettu) on Öko Tex 100 -turvallisuusmerkki, joka takaa että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

*Tutustu myös Weekendbeen eettisten ja ekologisten joogamattojen vertailuun ja valikoimaan Mandukan ekologisia joogamattoja. Myös Mandukalta löytyy luonnonkumista valmistettu Eko joogamatto, jota on saatavilla neljässä eri värissä.


Ps. Osallistuin sunnuntaina Endorfiinikoukussa Elinan yhteislenkille, joka lähti liikkeelle Tapiolan metroasemalta. Elinan sunnuntaiset yhteislenkit ovat kevyellä kuormituksella tehtäviä peruskestävyyslenkkejä, joita minun on erityisen vaikea tehdä yksikseen. Niinpä päätin kokeilla porukkalenkin voimaa ja nappasin metron sunnuntaina Tapiolaan. Lenkki kulki Espoon kauniilla, aurinkoisilla rantateillä ja päätin vielä jatkaa lenkiltä matkaa Ruoholahteen, eli käviin juosten joogafestivaaleille aikamoisen mutkan kautta.

Sain ilokseni myös tietää, että pääsin mukaan Endorfiinikoukussa-juoksuryhmään, joka treenaa yhdessä Helsinki Half Marathonille. Olen juossut viimeisen “virallisen” puolimaratonin vuosia sitten, vaikka lähes joka kevät haaveilen kunnon terävöittämisestä esim. puolimaratonille. Aikomukseni ovat kuitenkin jääneet usein omaksi iloksi treenaamiseen ja vaikka puolikas matkana taittuu helposti kesäkunnossa, on pitkästä aikaa hauska päästä matkaan ihan lappu rinnassa.


Affiliate -linkit on merkitty *

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti