Home lukusuositus Kestäviä kirja- ja lukusuosituksia vuodelle 2021

Kestäviä kirja- ja lukusuosituksia vuodelle 2021

by Noora

Koitin etsiä lukusuosituksia tai kirjalahjavinkkejä vastuullisuusteemalla eri kirjakauppojen sivuilta, mutta kun en siinä onnistunut, keräsin listan omia ajankohtaisia lukusuosituksiani. Suurin osa näistä kirjoista löytyy omasta kirjahyllystäni ja osa on jo kääritty lahjapakettiin. Muutama näistä on sellainen, jonka pariin palaan viikottain ja osasta toivon tulevan minulle tai sinulle sellaisia.

Luen paljon tutkimuksia ja mm. viestinnän historia, historia ja käyttäytymistieteet samoin kuin tulevaisuuden yhteiskuntaa käsittelevät tutkimukset, havainnot ja kirjoitukset kiinnostavat.

Kuten listasta huomaat, en ole kova kaunokirjallisuuden ystävä. Tykkään tutustua ilmiöihin ja ihmisiin, mutta fiktiiviset tarinat harvemmin vievät mennessään. Maailmassa on minulle liikaa kiinnostavaa tietoa, jotta jaksaisin keskittyä tarinoihin. Arvaatko minkä näistä kirjoista haluaisin vielä lukea? Entä minkä sinä valitsisit?

Bliss

Maria Boreliuksen kokonaisvaltaista hyvinvointia käsittelevät kirjat vievät mukanaan Marian omalle matkalle kohti hyvinvoinnin lähteitä. Palkittu tiedetoimittaja ja kirjailija käsittelee hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, tutkien ja saamaansa tietoa jakaen. Bliss ja Hyvinvoinnin vallankumous -kirjoista löytyy Marian oman tarinan lisäksi runsaasti reseptejä ja treenivinkkejä. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävä kirja sisältää paljon neuvoja paremman elämän alkuun pääsemiseksi. Itse olen saanut näistä kirjoista paljon perspektiiviä ruokavalion vaikutuksesta hyvinvointiin. Marian kirjoitustyyli on tutkiva ja lempeä.

Bliss sopii hänelle, joka on valmis ottamaan vastuun hyvinvoinnistaan omiin käsiinsä ja kaipaa ehkä elämäänsä muutosta, mutta ei tiedä mistä aloittaisi.

Ps. Maria Boreliuksen tuorein kirja Förundran on ilmestynyt tänä syksynä ja se on saatavilla toistaiseksi vain ruotsiksi. Tuorein kirja käsittelee nimensä mukaisesti erityisesti ihmetyksen voimaa ja vaikutusta hyvinvointiimme.

Chocochilin arkiruokaa & Lapsiperheen vegaanikeittokirja

Suositun, vegaanikokkailuun keskittyvän Chocochili -blogin Elina Innasen tuoreimmista keittokirjoista löytyy inspiraatiota arkeen sopivien vegeruokien kokkailuun.

Chocochilin arkiruokaa kirja sisältää nimensä mukaisesti nopeasti valmistuvia arkiruokareseptejä, joiden parissa ei tarvitse arkipäivinä kikkailla turhia.

Kirja sopii kasvisruokailusta kiinnostuneille ja kokeneillekin kokeille, jotka kaipaavat vaihtelua arkeen.

Lapsiperheen vegaanikeittokirja on viikkomuotoon kirjoitettu keittokirja, joka tekee ruokailun suunnittelusta helpompaa. Reseptien lisäksi kirjasta löytyy perustietoa vegaaniperheen ravitsemuksesta.

Kirja sopii nimensä mukaisesti lapsiperheille ja lahjaksi vaikka tuoreille vanhemmille. Myös ruuhkavuosia elävälle perheelle se tarjoaa helpotusta arkikokkailuihin.

Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft 

Sukella ruotsalaiseen tapaan käsitellä ilmastonmuutosta ja tunne kuinka muutos muuttuu ahdistuksesta mahdollisuudeksi. Tämän kirjan luettuasi ymmärrät muutokseen tarvittavasta voimasta paljon enemmän ja seisot vahvana sen edessä. Sanomaa kuvittaa uskomattoman kaunis taitto. Kirjaan tekee mieli palata yhä uudelleen ja sopiviksi palasiksi pilkottua tietoa on helppo sisäistää.

Gör skillnad! sopii kaikille, jotka haluavat muuttaa ilmastonmuutoksen aiheuttaman ahdistuksen voimavaraksi. Tämän kirjan kautta on ihanaa käydä kohti uutta vuotta!

Huolla

Arkivé on vaatteiden ja jalkineiden huoltoon ja ylläpitoon keskittynyt tietokanava, jonka tuottama sisältö on julkaistu nyt yksissä kansissa. Huolla -kirja opastaa huoltamaan vaatteita, kenkiä ja asusteita niin, että ne säilyvät kauniina ja kestävät käytössä mahdollisimman pitkään. Kirja antaa neuvoja oikeiden huoltovälineiden ja -aineiden valintaan ja kullekin materiaalille sopivaan säilytykseen.

Tämä kirja sopii kaikille, jotka haluavat oppia vaalimaan olemassa olevia vaatteita ja tekemään entistä kestävämpiä valintoja tulevaisuudessa.

Lihan loppu

Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta kasvissyönti jatkaa kasvuaan vuodesta toiseen. Lihantuotannon päästöjen vuoksi ilmastonmuutoksen maailmassa kasvissyöntiin siirtyminen saattaa olla viellä väistämätöntä. Lihansyönnin vähentäminen on noussut globaalisti merkittäväksi tekijäksi, joka herättää kysymyksiä maatalouden, liiketoiminnan ja yhteiskunnan kannalta. Lihan loppu etsii ratkaisuja aikamme kiireellisimpään kysymykseen: mitä syömme huomenna?

Lihan loppu sopii yhteiskunnan toiminnasta ja muutoksen vaikutuksista kiinnostuneelle, joka haluaa vahvistaa omia kykyjään suhtautua kasvisruokailusta ja sen vaikutuksista käytävään keskusteluun.

Luvattu maa

Barack Obaman odotettu elämänkerta Luvattu maa kertoo Barackin näkökulmasta hänen matkastaan maailman vaikutusvaltaisemman johtajan paikalle ja hänen ajastaan valkoisessa talossa. Vaikka politiikka ei sinällään olisikaan sinun juttusi, avaavat elämänkerrat mahdollisuuden tutustua poliittiseen historiaan hiukan kevyemmän kerronnan kautta. Toivon, että Luvattu maa tuo hiljattain lukemaani Michelle Obaman elämänkertaan sen “toisen äänen”. Toisekseen toivon, että tämä kirja kävisi mahdollisimman monien käsien kautta, jotta voisimme ymmärtää miten valtava vaikutus myös maailmanpolitiikalla on elämäämme.

Tämä kirja sopii kaikille maailmanpolitiikasta ja sen viimeaikaisista ilmiöistä ja tapahtumista kiinnostuneille! Se on varmasti yksi tämä joulun halutuimpia lahjakirjoja.

Metsä meidän jälkeemme

Jokaisella meistä on suhde metsään, jossa ulkoilemme, virkistymme, poimimme marjoja, keräämme sieniä ja tänä koronavuonna myös itseämme. Suomalainen metsä elää kuitenkin kohtalon hetkiä ja nyt on aika pohtia millainen suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa? Sellainen metsä, josta hyötyvät niin kansantalous kuin elintilastaan taisteleva helmipöllökin. Metsä medän jälkeemme on kaunis ja kiihkoton, kuvitukseltaan vaikuttava teos, jossa tunteet sekä asian­tuntijatieto lomittuvat luontevasti toisiinsa.

Kirja sopii kaikille metsän ystävillle, jotka ovat kiinnostuneita tarinoista ja tapauksista, jotka liittyvät metsiimme nyt ja ehkä tulevaisuudessa. Teos vie kuvien kautta metsään silloinkin, kun sinne ei itse pääse. Annatko kirjan välissä viellä lupauksen yhteisestä metsäretkestä?

Pieni kirja paremmista valinnoista

Karita Sainion Pieni kirja paremmista valinnoista on kompakti ja kevyt opas täynnä täsmäneuvoja tiedostavampaan arkeen. Lempeästi kirjoitettu, mutta rehellisesti muutokseen kehottava opas auttaa vastaanottamaan tarvittavan muutoksen positiivisin ajatuksin.

Kirja sopii kestävämmästä elämästä kiinnostuneille, joille tämä kaunis pieni opas on takuuvarma inspiraation lähde parempiin tekoihin. Pieni kirja sopii myös kuoreen, eli on helppo lähettää myös hänelle, jota et pääse tapaamaan ennen joulua.

Vastuullinen sijoittaja

Myös sijoitusmaailmassa vastuullisuus on megatrendi, josta puhuvat nyt kaikki pankkiirilikkeet. Mitä vastuullinen sijoittaminen on ja voisiko sen kautta herätä kiinnostus myös oman varallisuuden sijoittamiseen kestävämmin? Mielenkiintoinen ja arvokas kirja on käytännönläheinen tietopaketti, joka antaa eväitä sijoittamisesta kiinnostuneille ja sitä jo harrastavillle konkareille.

Vastuullinen sijoittaja on käytännönläheinen käsikirjaksi vastuullista sijoittamista aloitteleville ja sitä jo tekeville.

Minkä kirjan sinä aiot lukea seuraavaksi? Entä mitä kirjaa suosittelisit minulle?

Noora

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti