Home ihonhoito Lupaus hyvinvoivasta ihosta

Lupaus hyvinvoivasta ihosta

by Noora

Tämä on aikuisen naisen ihonhoitotarina, joka on toteutettu yhteistyössä Dr. Hauschkan ja Ihohoitola Lupauksen kanssa. Yhteistyön lähtökohtana on ulkoilman ja elettyjen vuosien väsyttämä, rosaceaan taipuva, ohut iho, joka kaipaa kipeästi kosteutusta ja keinoja selvitä paremmin ulkoisista rasitteista. Tavoitteena on löytää ihonhoitorutiini ja tuotteet, joiden avulla iho on kaunis ja heleä myös meikkaamattomana.

Hoitojaksoon sisältyi kolme Dr. Hauchka -kasvohoitoa Ihohoitola Lupauksessa ja viiteen Dr. Hauchkan tuotteeseen perustuva ihonhoitorutiini. Koko hoitojakson ajan käytin minulle suositeltuja tuotteita, enkä mitään muita tuotteita lisäksi. 

Lähtötilanne

Ajatukset omasta ihosta: Luulen, että minulla on aika tavallinen, suomalainen iho. Se ei ole koskaan ollut erityisen hankala ja olen hoitanut sitä mitättömästi tai en ollenkaan. Kiinnostukseni kasvojen ihoa kohtaan alkoi kasvaa vasta kun siinä alkoi näkyä ikääntymisen merkkejä. Voin rehellisesti sanoa, etten pidä iholla näkyvistä juonteista, etenkään otsalla. Naururypyt ovat kyllä aivan ok. Mielestäni ihoni on ”ennenaikaisesti vanhentunut” ja katselen kateellisena ikäisteni sileämpiä ihoja. Iho tuntuu usein kuivalta ja kiristelevältä, mutta silti siihen ilmestyy näppyjä silloin tällöin. Posket helottavat usein punaisena, ehkä ne reagoivat lämpötilan vaihteluihin ja stressiinkin. Suurin toiveeni olisi, että ihon ikääntyminen pysähtyisi ja iho tasoittuisi. Toivoisin, että iho olisi niin kaunis, että sen kanssa olisi mukava kulkea ilman meikkiä.

Yhteinen tarinamme Ihohoitola Lupauksen ja Dr. Hauschkan asiantuntijoiden kanssa alkaa konsultaatiolla ja hoitokäynnillä Ihohoitola Lupauksessa. Hoidon aluksi juttelemme elämäntavoistani, ruokavaliosta, (olemattomasta) ihonhoitorutiinistani ja  omista ajatuksistani ihon kunnosta ja sen tarpeista. Keskustelun päätteeksi Tarja tutkii ihoani hyvässä valossa ja ammattilaiset keskustelevat havainnoistaan ja hoitosuunnitelmastani. Sitten koittaakin ensimmäinen hoitoelämykseni Lupaukessa. Hoito keskittyy kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa ja koko hoidon ajan ympärilläni leijuu taivaallinen tuoksumaailma. Aineiden vaikuttaessa saan lymfahoitoa myös kaulan ja niskan alueelle. En ole käynyt kasvohoidoissa vuosiin ja en varmasti koskaan näin ihanassa hoidossa. Hoito on todella rentouttava ja rauhoittava, lopuksi vielä jutellaan siitä, että iho on tällä hetkellä todella kuiva ja että hoito keskittyi erityisesti kosteuttamaan ihoa.

Uusi ihonhoitorutiini

Kasvohoidon päätteeksi on aika käydä läpi ihonhoitosuunnitelma, jonka parissa jatkan kotona. Ihonhoitorutiini on yksinkertainen ja perustuu viiteen tuotteeseen: Kasvot puhdistetaan aamuin ja illoin Puhdistusemulsiolla, jonka jälkeen iholle levitetään pienen lasisen ampullin (Ihokuuri S) tehohoitava sisältö, mikä toimii samalla kasvovetenä.  Aamulla ampullin jälkeen iholle levitetään Rauhoittava kosteusvoide, jonka päälle voin tarvittaessa lisätä vielä Ruusuvoiteen jos luvassa on ulkoilua tai muuten vaan iho tuntuu kaipaavan lisäkosteutusta. Illalla taas iholle levitetään tehokosteuttava naamio, joka toimii yövoiteena.

Ihokuuria suositellaan käytettäväksi vähintään 28-päivän mittaisena kuurina, sillä ihosolut uusiutuvat 28 päivän rytmissä. Minun tapauksessani kuurilla hoidetaan punoittavaa, herkkää ja couperoottista ihoa, mutta Ihokuuri S myös rauhoittaa punoittavaa tai turvonnutta ihoa ja sain Tarjalta vinkin, että kuuria voi käyttää myös ensiapuna mm. aurinkoihottuman tai auringolle altistumisen jälkeen.

Muutokset ihossa

Minusta on vaikeaa kuvailla sitä millaisia muutoksia omassa ihossani olen huomannut, sillä iho tuntuu ja näyttää päivittäin valosta ja olosta riippuen erilaiselta. Siksi en usko oikein ennen ja jälkeen -kuvienkaan kertovan ihan toden mukaista tarinaa. Tämän jutun kuvissa minun iho on aivan paljas ja siinä ei ole mitään meikkiä. Aika harvoin sellaisia ihoja näkyy meidän kuvafeedissämme. Koko matkan tarkoituksena on kuitenkin ollut löytää keinoja, joiden avulla iho olisi luonnollisena niin kaunis, että sen kanssa oleskelu ei tuntuisi epävarmalta. Viihdyn luonnollisessa lookissa ja koska olen melko liikunnallinen, vain hyvin kevyesti ehostettu tai meikitön iho tuntuu minusta luontevimmalta.

Ehkä vähän yllättäen koen, että suurin muutos ulkonäössä on tummien silmäpussien hälveneminen. Minua ne ovat vaivanneet koko ikäni. Toinen selkeä muutos ensimmäisen ja toisen hoitojakson välillä oli ihon kosteustasapainon paraneminen ja sen mukana otsan syvien juonteiden ”täyttyminen”. Myös poskien punoitus on rauhoittunut ja ennen laajempien punoittavien alueiden tilalle on tullut punoittavaa ”pilkkua”. Kuitenkin vielä kuukauden itsenäisen hoitojakson jälkeen minulle Dr. Hauschka -kasvohoidon tehnyt Emilia koki, että iho oli edelleen kuiva ja syväkosteuttava hoito tuli jo toistamiseen tarpeeseen. Kolmannen ja hoitojakson viimeisen käynnin yhteydessä tuumailtiin jo kuitenkin, että iho on selkeästi kosteutetumpi ja kimmoisampi.

Olen tykästynyt yksinkertaiseen, mutta tehokkaaseen ihohoitorutiiniin, joka perustuu vain viiteen tuotteeseen. Kaikkien tuotteiden tuoksut ja koostumukset miellyttävät. Rasvaton IhokuuriS imeytyy nopeasti ja myös rauhoittava kosteusvoide hujahtaa ihoon nopeasti. Ruusuvoide ja kirkastava naamio ovat selkeästi paksumpia ja pidän siitä miltä ne tuntuvat iholla.

Jatkossa

Auringonvalon lisääntyessä ja kesän tullen iho kohtaa taas uusia haasteita. Pakkaset ja tunturien viimat eivät enää kuluta kasvoja, mutta merituuli ja aurinko kuivattavat ja rasittavat ihoa. Myös kesällä on tärkeä muistaa, että iho tarvitsee kosteutusta ja sitä pitää suojata auringolta, joka nostaa talviunta uinuneet pisamat selkeämmin esille, mutta on myös petollinen ja aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Viimeistään syksyllä on aika palata Lupaukseen ja antaa ammattilaisten taas hoitaa ja ohjata oma ihonhoitorutiini sen hetkisiin tarpeisiin.


Ihohoitola Lupaus on Helsingissä, Ratakdulla sijaitseva ihon holistiseen hoitoon ja hyvinvointiin keskittynyt ihohoitola. Lupauksessa hyödynnetään  farmaseuttista tuote- ja raaka-aineosaamista sekä laajaa näkökulmaa hyvinvoinnista. Lupauksessa haastetaan perinteisiä hoitotapoja ja käytetään hoidoissa vain sertifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita. Lupauksessa uskotaan ihon luonnolliseen kauneuteen, joka kumpuaa sisältä käsin. Ihohoitola Lupauksen hoidot ovat kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia, rentouttavia ja ylellisiä kokemuksia, joissa hoidettava on lempeissä, ammattitaitoisissa käsissä. <3

Lupaus Puodista saat tilattua Dr. Hauschkan tuotteita, muita laadukkaita ihonhoitotuotteita ja mm Sonett:in pesuaineita. 

Kaikki kuvat: ©Janne//624.fi

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti