Home kierrätetty Nyt lainataan Samujia, Vogliaa ja Arabiaa…

Nyt lainataan Samujia, Vogliaa ja Arabiaa…

by Noora

Vaatteiden ja käyttötavaroiden vuokrauspalvelut laajenevat, kun yksittäiset tuotemerkit laajentavat tarjontaansa uutuusmallistojen myynnistä myös vintage-aarteiden myyntiin ja vuokrauspalveluihin. Uusia tulokkaita vuokrapalvelupuolella ovat ainakin Samuji ja astiavuokrausta kk-hinnalla tarjoava Arabia. Suomalaisen Voglian vaatteita on ollut syksystä lähtien saatavilla startup-yritys MyClothablen kautta. Samujin vuokravaatemallisto on saatavilla Kämpin Samuji Housen ensimmäisestä kerroksesta ja vuokravaatemallisto, joka koostuu aiempien mallistojen helmistä on nähtävillä täällä.

Samujin lainattava vaatemallisto on kattava, aina päällysvaatteista mekkoihin, puseroihin, housuihin ja laukkuihin. Laina-aika on 7 vuorokautta ja hinnat vaihtelevatt 30 ja 155 €:n välillä. Pikaisen tutustumisen perusteellä tämä palvelu tuntuisi soveltuvan erityisen hyvin juhliin, matkoille ja erityistilaisuuksin. Ilahduttavaa onkin, että tarjolla on myös laukkuja, jos vaikka on haaveillut ikonisesta Tori-laukusta, niin rakkauttaan voi koetella esim. yhteisellä lomamatkalla. Tällä hetkellä Tori Bag on ennakkotilattavissa 700 €:n hintaan ja nyt siis myös lainattavissa 75 €/7 vuorokautta.

Arabian uuden astiapalvelun kautta astiat saa käyttöönsä edullisella kuukausimaksulla, ja sopimuskauden jälkeen voi vaihtaa astiasarjaa, palauttaa astiat tai lunastaa ne itselleen. Astiapalvelussa ovat valittavana muun muassa Arabian Mainio Sarastus-, KoKo-, Tuokio- ja 24h-sarjat.

Kertoo Arabia lehdisötiedotteessaan

Arabian astiat tilataan netistä ja ne toimitetaan asiakkaan kotiin, mutta käytetyt astiat voi palauttaa myymälään. Sopimukset tehdään vuodeksi, jonka jälkeen voi vaihtaa sarjaa, palauttaa astiat tai lunastaa ne itselleen suositushintaa edullisemmin. Jos astioita tarvitseekin lisää kesken vuoden, onnistuu paketin täydentäminen, sekin netin kautta. Myymälään palautetut astiat myydään Vintage-palvelussa, joka myy käytettyjä, hyväkuntoisia Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita edulliseen hintaan. Rikkimenneet tai huonokuntoiset astiat kierrätetään. Astiavuokrauksen hinnat kahdelle hengelle alkaen 5,90 €/kk.

Arabia kertoo astiapalvelun sopivan erityisen hyvin elämän eri vaiheisiin, opiskelijoille tai perheen kasvaessa. Tästä näkökulmasta toivonkin, että valikoima kasvaisi lasten astioilla ja aterimilla, joiden käyttöikä perheissä jää usein juuri vuoteen tai kahteen.

Voglian vaatteita lainaan tarjoava MyClothable mahdollistaisi saman palvelun käytön muillekin tuotemerkeille. MyClothablen kautta vuokraaminen tapahtuu helposti netin Tuotteiden vuokrahintaan sisältyy vaatteiden toimitus, palautus sekä pesu ja huolto. Jokaisella tuotteella on oma varauskalenteri, joka löytyy tuotesivulta. Vuokrajakson voi valita alkamaan heti tai vasta myöhemmin. Vuokrajakson pituus on yksi tai kaksi viikkoa tai yksi kuukausi. Palvelu toiimii toistaiseksi vain pääkaupunkiseudulla.

Voglian vaatteet ovat siiistejä ja klassisia, sopivat ihanasti arkeen tai juhlaan ja vuokrahinnat ovat mielestäni todella kohtuullisia. Esimerkiksi koko talven ajan haaveilemani ekologisemman vaihtoehdon teddytakin, Gallery-teddykangastakin saa kuukaudeksi lainaan 80 eurolla. Takin myyntihinta on 339 €. Palvelussa on myös hauskasti ryhmitelty lainavaatteet klassisen jaon lisäksi tarpeen mukaan, esim. lomalle, arkeen ja juhlaan. Voglian mallistosta on helppo löytää myös klassinen pikkumusta tai laadukas neule. Mekkojen vuokrahinta viikoksi on noin 40 €.

Oma jäsenyyteni Helsinkiläiseen Vaaterekki-vaatelainaamoon jatkuu ja palvelu on minulla käytössä säännöllisesti. Lainaan vaatteita kolmen viikon välein ja saatavilla on todella kilpailukykyiseen hintaan vaatteita ja asusteita yli 60 suomalaiselta suunnittelijalta ja tuotemerkiltä. Valikoimaan voi tutustua etukäteen online-katalogissa. Vaatelainaamon jäsenyydestä kirjoitin aiemmin tässä postissa.

Lainaan usein vaaterekistä mekkoja, joiden kanssa on helppo käyttää mustia merinovillaisia vaatteita lämmikkeinä. Tällä hetkellä minulla on lainassa nämä kaksi ihanaa mekkoa Papun Petite ja Uhanan Sincere Dress. Pelkästään Uhanan mekon hinnalla saa Vaaterekin jäsenyyden tällä hetkellä vuodeksi.

Nyt mekko niskaan ja menoksi!
Noora

Kuvat valmistajilta.

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti