Home kasvisruoka Parempaa gluteenitonta pastaa

Parempaa gluteenitonta pastaa

by Noora

Kokkailen gluteenittomana harvemmin pastaa, mutta silloin tällöin spagetin himo ottaa vallan ja olen valmis unohtamaan sen sivuseikan, etteivät gluteenittomat pastat koskaan voi vetää vertoja durum-vehnästa valmistetulle aidolle pastalle. And that’s ok, kunhan sen tiedostaa, gluteenittoman pastan vajavaisuuksia voi korvata sitä herkulllisemmalla kastikkeella.

Minusta ehdottomasti parhaat gluteenittomat pastat löytyvät Urtekramin valikoimista. Pastan koostumus pysyy keittäessä napakkana ja koostumus on hyvä. Gluteeniton pasta kannattaa aina laittaa reippaasti kiehuvaan veteen ja vettä pitää olla reilusti niin, että pastat kiehuvat väljästi, eivätkä takerru toisiinsa. Nopeasti kyllä huomaa hyvän ja huonon gluteenittoman pastan eron jo keittäessä.

Urtekramin reseptipankista löytyy useampi hyvä pastaohje, mm. Kermainen vihreä fusilli paistetun tofun ja parsakaalin kera ja Vegaaninen “One pot” pasta, jota suosin arjessa ja reissuissa. Urtekramin fusillista saa tehtyä myös hyvän pastasalaatin ja lasagnelevyistä tietysti gluteenittoman lasagnen.

Useimmiten teen gluteenitonta pastaruokaa vain itselleni ja erityisesti lounailla pyrin pitämään pastan kevyenä ja lisäämään siihen runsaasti kasviksia. Kaikki “vihreät pastat” jatkan kesäkurpitsalla, koska se on helppo tapa lisätä annokseen kasviksia. Vihanneksille tarkoitetulla kierreleikkurilla kesäkurpitsasta tulee kiva kaveri pastalle. Joissain ohjeissa neuvotaan kaatamaan kiehuva vesi kesäkurpitsan päälle, mutta lisään kesäkurpitsan ruokiini aika raakana, ettei siitä tulisi liian pehmeää. Lämmin pasta pehmentää kesäkurpitsaa aivan tarpeeksi.

En nyt ole pitkään aikaan jakanut mitään reseptiä täällä, mutta minusta tästä lounaasta tuli sen verran kelvollinen (ja siinä yhdistyvät monet suosikkiainesosani), että ajattelin jakaa Kikherne-kesäkurpitsa -pastan ohjeen tässä alla.

KIKHERNE-KESÄKURPITSA PASTA

Tulosta
Annoksia: 2 Valmistusaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

AINEKSET

  • 100 g (keittämätöntä) pastaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 1 prk kikherneitä
  • 1/2 avocado
  • 1 valkospulinkynsi
  • 2 kourallista pinaatinlehtiä
  • 50 g (1/4 pakettia) MÖ kreikkalainen
  • tuoretta basilikaa
  • sitruunan mehua
  • suolaa
  • pippuria

OHJE

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Pastan kiehuessa valmistuu "kastike".

Suikaloi kesäkurpitsa esim. leikkurissa. Silppua valkosipulinkynsi ja lisää pannulle kikherneiden kanssa. Paistele kikherenitä ja valkosipulia miedolla lämmöllä 5 min ajan. Sammuta liesi ja hienonna kikherneitä hiukan haarukalla. Lisää pannulle pinaatinlehdet (voi pienentää halutessasi), avocado, kesäkurpitsa ja MÖ kreikkalainen (tai muu valitsemasi feta-tyyppinen juusto). Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Lisää halutessasi oliiviöljyä (riippuen siitä kuinka rasvaista juustoa käytit ja miten kevyen/täyteläisen pasta-annoksesta haluat).

Aiemmin jakamani reseptit löytyvät tästä kategoriasta. Oletko jo muuten löytänyt Kasviskapinan pariin? Hanna Hurtan tuore Kasviskapina -sivusto tarjoaa kokeneen vegekokin reseptipankin herkullisesti paketoidussa muodossa. Sivustolta löydät mm. 22 kasvipohjaista pastaruokaa.

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti