Home ravinto Samettinen kukkakaalikeitto

Samettinen kukkakaalikeitto

by Noora

Kukkakaalikeiton resepti on julkaistu alunperin ASA:n blogissa, mutta se on niin hyvää, että päätin jakaa reseptin vielä uudelleen.

Trendikkäästä kukkakaalista on leivottu viime aikoina pizzaa ja sillä voi korvata joulukinkunkin, mutta meillä kukkakaalia tulee syötyä lähinnä sellaisenaan tai keitoissa. Kukkakaali toimii ihanasti thaikeitoissa, joissa kasvikset ja kookoskerma yhdistyvät tulisiin makhuihin. Halusin kuitenkin löytää kukkakaalille ja lapsille sopivan yhdistelmän, ja yleensä tämä tarkoittaa sitä, että kasvikset on soseutettu ihanan pehmeäksi ja kauniin väriseksi keitoksi, josta sipulien ja mausteiden närppiminen pois on mahdotonta. Esimerkiksi “Minä en syö keitettyä porkkanaa” -tyypin yksi lempiruoista on aurinkokeitto (joka on siis porkkanapohjainen sosekeitto…)

  • keskikokoinen kukkakaali
  • teelusikallinen kookosöljyä
  • 1 sipuli
  • (sitruunaruohoa)
  • kourallinen korianteria
  • 7,5 dl kasvislientä
  • 2,5 dl kookoskermaa/kookosmaitoa
  • puolikkaan limen mehu
  • suolaa maun mukaan

Kuumenna kookosöly ja kuullota sipuli. Lisää korianteri ja hämmennä minuutin verran. Lisää kukkakaali, kasvisliemi ja kookoskerma. Kiehauta, laske lämpötilaa ja anna porista kannen alla 10-15 minuuttia (kunnes kukkakaali on pehmeää). Nosta kattila liedeltä ja lisää limemehu.

Anna keitoksen levätä kymmenisen minuuttia ja kaada sitten blenderiin. (Tämä siksi, että kiehuvan kuuman keiton kaataminen blenderiin jne. voi olla vaarallista.) Soseuta, kaada takaisin kattilaan ja lämmitä keitto uudelleen. Mausta suolalla ja lisää limenmehua tarvittaessa.

Huom! Keiton voi tehdä mainiosti etukäteen ja sitä voi syödä monta päivää..

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti