Home kestävät valinnat Toukokuun tiliote

Toukokuun tiliote

by Noora

*Juttu on viides osa vuoden kulutushaastettatammikuunhelmikuun, maaliskuun huhtikuun kulutuskertomukset löydät klikkaamalla kuukauden nimeä.

Toukokuussa minusta tuntui siltä, että rahaa kului jotenkin todella paljon kaikkeen ihan tavalliseen, kuten ruokakauppaan. Hullaannuin myös pitkästä aikaa shoppailemaan Relove Stockan avajaisissa. Jätin ostamatta juoksusauvat ja uuden pyöräilyvaatesetin vain siksi, että summa tuntui niin pahalta ostoskorissa, mutta kannoin silti rehellisesti sanottuna täysin tarpeettomia vaatteita ulos Relovesta yli 300:lla eurolla.

Omat hankinnat:

  • Novita Cotton Rescue lankakerä kesähattua varten Tokmanni 2,49 €
  • Patagonian better sweater fleece *Weekendbeeltä 110,40 €
  • Noukin pellavapusero 102,40 € (-50 % yhteistyösopimuksella)

Yhteensä 251,30 €

Relove Stockan avajaisissa ei meinannut tulla shoppailulle stoppia. Löysin käytettynä kaksi Pierre Robertin merinovillatoppia, Samsoe & Samsoe silkkitopin, Uhanan pitkän hameen ja puseron, kesämekon (jonka merkkiä en tiedä) ja juuri kuin luulin olevani valmis, löysin vielä ehkäpä maailman täydellisimmän Tigerin trenssin. Loppulasku oli 304 €, mutta minulla oli myös myynnissä tuotteita tuolla samaisessa Relovessa ja plussalle jäätiin (tilitys näkyy vasta kesäkuussa, joten pysyhän kuulolla, heh!. Noin tarvenäkökulmasta ajatellen hankinnat olivat kuitenkin täysin turhia, mutta Joka toinen käytetttyä -haasteesta sentään selvittiin 😀

Relove Stockmannin avajaisissa. Olen niin iloinen ja ylpeä Relovesta ja siitä, että tämä myymälä avattiin Helsingin keskustan Stockalle. Avajaisista mukaan tarttui aarteita yli 300 eurolla.

Harrastuksiin kului rahaa jäsenmaksujen ja tarvikkeiden muodossa. Vene saatiin viimein veteen toukokuussa ja erilaista pientä kulua se tarkoittaa aina. Korjasin vanhan puomipeitteen ja ostin siihen osia Eurokankaasta 17 eurolla. Veneen lasku vesille kustansi 100 € ja Avomeripurjehtijoiden jäsenyyden ja mittakirjan uusiminen maksoi 55 €. Liikkumiseen kului vain alle 100 € ja siitä 35 € oli kaupunkipyörän kausimaksua, 50 € bensaan ja loput HSL:n lippumaksuja. Btw. HSL:n lippujen hinnoittelu on mielestäni erittäin epäonnistunut ja toivon, että tämä on asia, jota kuntavaaleissa valittava valtuusto katselee vähän kestävämmästä näkökulmasta.

Kaupunkipyörän kausimaksu on 35 €, mutta kuuden pysäkin ratikkamatka maksaa aikuiselta 2,80 €, eli saman verran kuin matka Espooseen. Kaupungin sisäiseen julkisen liikenteen hinnoitteluun saisi tulla iso korjaus, sitä odotellessa kävellään.

Lapsille tarvittiin mekkoa kesäjuhliin ja maltillisesti käyttövaatetta. Toukokuulle osui harrastusten kausimaksut ja pelaajamaksut, jotka olivat yksin yli 300 euroa. Tytär valitsi huolellisesti juuri ne kesävaatteet mitkä halusi, eikä minulla siinä ollut paljon maksajaa kummempaa virkaa.

  • Käyttövaatteita tytölle H&M 54,95 €
  • Mekko koulun päättäjäisiin ja toinen kesämekko tyttärelle Zarasta 52,90 €
  • Puman huppari vanhimmalle pojalle 30 €
  • HJK:n pelaajamaksu 150 € ja touko-kesäkuun harjoittelumaksut 180 €
  • Tyttärelle kangasta ompeluprojektiin Eurokankaasta 10,10 €

Yhteensä 423 €

Koko ajan kaupassa

Kävin ruokakaupassa kuukauden aikana 20 kertaa, eli tosi monesti. Ruokauppaan myös kului rahaa runsaasti, yhteensä 780 euroa. Ravintoloihin kului yhteensä 280 euroa, eli koko kuukauden aikana ruokaan kului 1.065 euroa, Ravintolakulut koostuvat pääasiassa lounaskuluista ja satunnaisista kahveista. Ruokakauppaan kului enempi rahaa, koska tuli hankittua erilaisia eväsruokia ja retkiruokia veneelle kesän varalta. Erilaisiin lahjoihin kului lisäksi rahaa 130 euroa.

Kuukauden kokonaiskuva

Yhteensä toukokuussa asumisen ja muutaman peruspalvelun (Fitness 24/7, Bookbeat, lasten puhelinlasku, henkivakuutus) lisäksi rahaa kului 2.420 €. Laitoin kesä-, heinä-, ja elokuuksi salijäsenyyden katkolle.

Myin lasten pieneksi jääneitä vaatteita paikallisessa kierrätysryhmässä ja Tori.fi:ssä ja näistä kertyi yhteensä 77 €. Säästötavoite täyttyi ja ylittyi vain 100:lla eurolla, mutta säästöön jäi kuitenkin 400 €.

Yhteistyössä House of Organicin kanssa toteutetussa jutussa saimme valita muutamia lempparituotteita Luonnonkosmetiikkapäivien valikoimasta. Omista valinnoistani lisää Sugarin blogissa.

Toukokuussa sain toteuttaa pari ihanaa yhteistyötä Népran ja *Weekendbeen kanssa. Lisäksi toteutimme Sugarilla ihanan kesäisen yhteistyön House of Organicin kanssa, jonka puitteissa sain valita viisi ihanaa kesäkosmetiikkatuotetta itselleni. Loppuun voisinkin vinkata muutamasta fysikaalisesta aurinkovoiteesta, joita on turvallista käyttää koko perheen kesken. Alga Maris oli itselleni uusi tuttavuus, mutta olen täysin ihastunut sen kasvoille tarkoitettuun sävytettyyn aurinkosuojavoiteeseen. *Madaran aurinkovoiteet taas ovat vanha ihastukseni vuosien takaa ja sen tuoksu merkitsee minulle kesää.

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti