Home varusteet Urheilukellon päivitys

Urheilukellon päivitys

by Noora

Aivan pian kaksi vuotta ranteessani on päivittäin keikkunut mukana Garmin Fenix 5S -kello. Pieni ja siro 5S kello on jo toinen ns. multisport-kello, jonka käyttö on ollut jatkuvaa, eli kelloa ei pueta päälle vain urheillessa. Tavallisessa arjessa kello toimittaa aktiivisuusrannekkeen virkaa, mittariin tallentuvat askeleet ja rannesykemittauksen avulla saan arvion stressitasostani ja päivittäisestä energiankulutuksesta.

Sinä aikana kun olen käyttänyt tätä kelloa on tapahtunut valtavasti nimenomaan aktiivisuusrannekemarkkinoilla. Kellot ovat kehittyneet entistä korumaisimmiksi, kevyiksi ja mahdollistavat mm. maksamisen ja muut arkea helpottavat toiminnot. Itse olen käyttänyt kellossa alkuperäistä valkoista hihnaa, vaihtamassa sitä kertaakaan, vaikka QuickFit -lukituksella kiinnitettävä hihna olisi todella nopea ja helppo vaihtaa. Värivalikoimakin on todella herkullinen. Olen ollut vain kaavoihin kangistunut ja laiska. Kello on toimittanut tehtävänsä arjen ja aktiivisuuden seuraajana, mutta koruna en sitä ole osannut ajatella.

Ihastelin uusia laitteita Garminin osastolla Goexpo -tapahtumassa noin kuukausi takaperin ja mietin tietenkin tarvitisinko uuden kellon. Tästä nimenomaisesta laitteesta on hiljattain tullut markkinoille uusi Garmin Felix 5S Plus, joka tarjoaisi omaan kellooni verrattuna mm. värilliset kartat, maksumahdollisuuden ja entistä tarkemman paikannuksen/seurannan. Myös uutuusväri Sapphire näytti tietenkin houkuttelevalta.

Mietin sitten kuitenkin ovatko nämä ominaisuudet sellaisia, joita todella tarvitsen niin paljon, että on jo aika vaihtaa kello uudempaan vai malttaisinko odottaa vielä hetken?

Päädyin siihen, että en tarvitse vielä uutta kelloa, mutta sen sijaan uuden rannekkeen tarvitsen. Rannesykemittaus vaatii toimiakseen sen, että urheilusuorituksen ajaksi ranneke kiristetään napakasti ja tässä käytössä rannekkeeni ei ole venynyt, mutta suosituin reikä oli alkanut murtua reinoilta. Olin rohkea ja valitsin valkoisen rannekkeen tilalle kesäisen suosikkivärini, eli vaaleansinisen.

Vaaleansinisen rannekkeen lisäksi valitsin kelloon myös harmaan mokkanahkaisen rannekkeen, sillä halusin kokeilla, osaisinko käyttää erilaisia rannekkeita vaikkapa töissä ja vapaa-ajalla. Ts. toimiiko kellon kustomointi lennossa ihan käytönnössä?

Erilaiset aamut. Erilaiset rannekkeet.

Asetin vaihtorannekkeet makuuhuoneen pöydälle, jotta ne eivät ainakaan heti unohtuisi laatikon pohjalle. Olin jopa niin rohkea, että laitoin valkoisen kuluneen rannekkeen sinne laatikkoon ja lähdin keskiviikkotreeneihin uuden vaaleansinisen rannekkeen kanssa. Ennen uuden rannekkeen vaihtoa pesin kellon perusteellisesti hammasharjalla ja pyykinpesuaineella. Kellon yleisilme raikaistui tästäkin kummasti!

Keskiviikon tehokas loikkatreeni tuntui reisissä niin, että perjantainakaan ei vielä tarvinnut haaveilla liikunnasta. Niinpä nipsautin vapaapäivän kunniaksi mokkanahkaisen rannekkeen kellotauluun ja pujotin kellon ranteeseen.

Mokkapintainen ranneke on pehmeä ja kellosta tulee hetkessä korumaisempi fiilis.

Siinä missä silikoniranneke on nihkeäpintainen ja napakka kädessä (sen pitääkin pysyä napakasti paikoillaan liikkuessa) on mokkapinta pehmeä ja kello tuntuu eri tavalla kepeältä kädessä. Mielestäni harmaa väri sopii todella kauniisti omaan kellotauluuni, joten kokonaisuuskin on tyylikäs. Kello tuntui kivalta kädessä koko päivän ajan ja huomasin ihailevani sitä vähän väliä. Seuraavana aamuna vaaleansininen ranneke oli helppo sujauttaa paikoilleen ja lähteä lenkille.

Oman tyylin kannalta tuntuisi hienolta vaihdella/valita kellon tai rannekkeen väri pukeutumisen mukaan. Vähän kuten lakatut kynnet, joilla voi yllättää tai vain antaa itsestään huolitellun kuvan. Kesällä tuo valkoinen kello on ehdottomasti kaunis, mutta mustanpuhuvan talvityylin kanssa sopisi hyvin ihan kokomusta kello. Näin radikaali muutos vaatisi kuitenkin sen uuden kellon.

Aika näyttää muistanko vaihdella rannekkeita jatkossakin innokkaasti. Ainakin homma on helppoa ja käyttäväthän toiset kynsilakkaakin ahkerasti 🙂 Mitä mieltä olette, onko kellon rannekkeen värin vaihtaminen kiva tapa päivittää kellon tyyliä?

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!
Noora

Rannekkeet saatu mäkyvyyttä vastaan.

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti