Home kasvisruoka Vinkit vastustuskyvyn vahvistamiseen

Vinkit vastustuskyvyn vahvistamiseen

by Noora

Yhteistyössä Aarja Health Suomi.

Henkilökohtainen hyvinvointi ja oman terveyden edistäminen ovat kiinnostavia aiheita, etenkin nyt Koronaviruksen jyllätessä, kun mediassakin puhutaan paljon elämäntapojen, ravitsemuksen ja ravintolisien vaikutuksesta vastustuskykyyn.

Itse uskon, että moipuolinen kasvisruoka ja vähäsokerinen, tulehdusta vähentävä ruokavalio luovat hyvän perustan elimistöni kyvylle selviytyä arjen ja liikunnan aiheuttamasta rasituksesta. En kuitenkaan muista aina levätä riittävästi ja varsinkin flunssakaudella koen tarvetta vahvistaa vastustuskykyäni myös ravintolisien avulla.

Erityisesti D-vitamiinin vaikutus vastustuskykyyn on saanut viime aikoina runsaasti mediatilaa ja HUSin tiedotteessa todetaankin D-vitamiinin vaikuttavan ihmisen immuunipuolustukseen tehostamalla vastustuskykyä. Aarja Healthin blogista löytyy myös hyvä faktapaketti D-vitamiinista ja sen vaikutuksesta vastustuskykyyn.

D-vitamiinin rinnalle tässä keskustelussa nousevat myös C-vitamiini ja Sinkki. *C-vitamiini tukee normaalia vastustuskykyä ja kerran apteekkarilta saamani vinkki vahvan C-vitamiinivalmisteen käytöstä virtsatietulehduksen ensioireisiin on säästänyt minutkin monilta antibioottikuureilta. (Huomiothan kuitenkin, että tämä ei ole virallinen terveysväite ja C-vitamiinia ei suositella hoitomuotona, mutta voit kokeilla sitä ensioireisiin. Olethan aina oireiden ilmetessä yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen)

Riittävällä energian- ja energiaravintoaineiden saannilla voi tukea immuunipuolustuksen normaalia toimintaa, sillä ravinto tarjoaa rakennusaineita myös puolustusjärjestelmässä toimiville soluille. Energiansaannin rajoittaminen lisää sairastumisriskiä ja heikentää vastustuskykyä, kuten myös liian vähäinen proteiinin ja välttämättömien rasvahappojen saanti. Ravinnon koostumuksesta eniten on tutkittu C- ja D-vitamiinin ja sinkin vaikutuksia infektioherkkyyteen.

Janette Lepistö | Aarja Health

Tutkitun tiedon valossa omaan hyvinvointiin voi siis vaikuttaa ravintolisillä varsinkin, mikäli jostain syystä pävittäisestä ruokavaliosta ei saa riittävästi ravintoaineita. Ravinnon lisäksi elimistön stressitaso vaikuttaa paitsi päivittäiseen hyvinvointiimme, myös sairastumisriskiin. Riittävä lepo ja uni, sekä kohtuullinen määrä liikuntaa parantavat vastustuskykyämme. Raskas ja rasittava liikunta taas heikentää vastustuskykyä välittömästi suorituksen jälkeen, joten paljon liikkuvan pitää huolehtia erityisen hyvin riittävästä ravinnon saannista, palautumisesta ja levosta.

Itse sorrun välillä (ja edelleen) tinkimään levosta ja pyrin auttamaan silloin kehoa muilla tavoin palautumaan. Runsaan liikunnan ja kasvisruokavalion vuoksi nautin päivittäin B12-vitamiinia, D-vitamiinia, Magnesiumia ja C-vitamiinia. C-vitamiiniannoksen määrää nostan, mikäli minulla on erityisen väsynyt ja tukkoinen olo (kroppa siis on tukossa). Aivan erityisesti olen tykästynyt Aarja Healthin OptiMSM+C -juomajauheeseen, jonka nautin yleensä aamiaisen tai aamutreenin yhteydessä. Tästä luonnollisesta tuotteesta puuttuu monen juotavan vitamiinivalmisteen ällömakeus ja keinotekoiset väri- ja makuaineet.

Jo pitkään minua on kiinnostanut myös rasvahappojen vaikutus omaan hyvinvointiini, ja varsinkin hiljattain, kun olen pyrkinyt vähentämään kalan syöntiä entisestäänkin, tunnen kuivuvani käsiini (iho, ei ehkä koko nainen). Sain testiin*Aarja Healthin Premium Omega3 Boost krilliöljykapseleita ja päätin kokeilla minkäkaisia vaikutuksia säännöllisellä Omega3-valmisteen nauttimisella voi olla.

Omega3 rasvahappojen terveyshyötyjä on tutkittu runsaasti, sillä rasvahapot vaikuttavat merkittävästi ihmisen terveyteen, mm. rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan, matala-asteiseen tulehdukseen ja lihaksiston kuntoon. Aarja Healthin Kirilliöljystä valmistetuissa kapseleissa ei ole kalan makua, eikä jälkimakua. Testijakson ajan nautin yhden kapselin päivässä, jakson pituudeksi tulee silloin yhden paketin kapselimäärän mittainen, eli 60 päivää. Palaan tänne sitten kertomaan minkälaisia vaikutuksia säännöllisellä Omega3-valmisteen käytölllä oli.

Yhteistyssä Aarja Healthin kanssa saan arpoa *C-VITAMIINI 500, SINKKI & PAKURIKÄÄPÄ ja *LASTEN C-VITAMIINI MUSTIKALLA -tuotteet. Arvonnat ovat käynnissä minun Facebook- ja Instagram -sivustoilla, eli arvottavana on kaksi settiä koko perheen vitamiineja ja osallistua voit vaikka molemmissa.

Tästä pääset osallistumaan arvontoihin: Facebook & Instagram


Tutustu myös keltaisten suosikkieni, Kurkumiinin ja Inkiväärin vastustuskykyä lisääviin vaikutuksiin tämän aiemmin julkaistun jutun kautta.

Miksi Aarja Health? Kaikki Aarja Healthin® tuotteet on valmistettu yrityksen omalla tehtaalla Seinäjoella. Toiminnan ytimessä on laatu ja turvallisuus; tehtaalla on FSSC22000 (elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifiointi), joka sisältää sekä ISO 22000 -standardin, elintarviketuotannon tekniset ohjeet ja FSSC-lisävaatimukset. Aarja Healthin tuotannosta, tuotteista ja tiimistä voit lukea lisää täältä.

Koodilla NOORA15 saat 15% alennuksen koko *aarjahealt.fi -tuotevalikoimasta.  

Kaikki kuvat Janne @624.fi

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti