Home ajatukset 20 kivaa asiaa kotona ja kotiin

20 kivaa asiaa kotona ja kotiin

by Noora

Vietämme nyt paljon aikaa kotona ja ajatukset pyörivät työn, lasten koulun, toimeentulon ja ehkä sairastumisen pelonkin ympärillä. Hyvät rutiinit ja toimeliaisuus auttavat puskemaan harmaampienkin päivien läpi. On tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista ja mahdollisuuksien mukaan myös kannatella ympärillämme olevia yrityksiä ja taloutta. Säästä yhdessä, satsaa toiseen. Mitkä asiat tuovat sinulle iloa? Ohessa 20 ideaa oman ja ympäröivän yhteiskunnan hyvinvoinnin tueksi.

Huolehdi ergonomiasta etätöissä ja muista taukojumppa. Hommat ovat eristyksissä huomattavasti vähemmän puuduttavia, jos ranka ei ole jumissa. Ole luova ja järjestä työpiste seisomakorkeudelle tai hanki jumppapallo työtuoliksi. Kotimainen Ergoshop myy laadukkaita Saksalaisiia Vluv -jumppapalloja, joissa on kangaspäällinen (94 €).

Opettele uusi taito. Hei kuinka inspiroivaa, että sinulla on enemmän aikaa itsellesi! Instagram ja Youtube pullistelevat ilmaisia kotitreenivideoita, mutta maksullisella ohjelmalla saat strukturoidumman harjoitusohjelman. Itse päätin harjoitella seisomaan käsillä. Taito, joka parin horjahduksen jälkeen unohtui ja nyt pelottaa. Hand Stand by Eevsku – Opi käsilläseisonta -nettivalmennus (89 €).

Annos eurolla? Tutki reseptejä ja mieti miten voisit säästää arjen ruokakuluissa. Ehkä jos sniiduilet hiukan muutamana päivänä, voit tilata kotiin toisena? Helpot kasvisruokavinkit viiden euron kasvisruokiin ja tulostettava ruokalista löytyy täältä. On kiva myös välillä kokkailla kirjasta ja suosittelen lämpimästi tätä Hanna Olvenmarkin nyt suomennettua Annos eurolla -keittokirjaa kaikkiin keittiöihin. Moni suosikkiravintolasi toimittaa edelleen ruokaa kotiin. Esimerkiksi oma suosikkini Onda ruokala tarjoaa erinomaisen Lockdow-menun.

Pidä kädet puhtaana ja hanki hyvän tuoksuista saippuaa kauniissa lasipullossa käsien pesuun ja käsivoide saman tuoksuisena. Mikä parasta mukaan voi jo heti napata täyttöpussin, jos saippuaa kuluu nyt erityisen paljon. Cillas Bergamot-sitruuna käsivoide ja käsisaippua paketti (45 €), Cillas Käsi Bergamot Sitruuna täyttöpussi (29 €).

Kuivaa kädet ja muista vaihtaa kodin käsi- ja keittiöpyyhkeitä tarpeeksi usein. Kaunis ja käsissä ylellisen tuntuinen pyyhe tekee hommasta hauskempaa. Oma suosikkini on Lapuan Kanureiden Terva -pyyhe (alkaen 17,90 €), joka sopii niin kiettiöön kuin kylppäriinkin ja paranee vain pesussa!

Muista juoda tarpeeksi vettä! Kotona juominen jää helposti jalkoihin, kun töissä mukana kiikkuva vesipullo ei kuulu kotirutiineihin. Itse aloitan aamun juomalla inkivääri-sirtuunamehua (1-2 rkl sitruuna-inkiväärimehua puoleen litraan vettä) ja suuntaan sitten aamukävelylle. Voit keittää mehua itse, mutta helpolla pääset tilaamalla Foodinin sitruuna-inkiväärimehua (4,49 €/250 ml pullo). Inkivääri ja sitruuna yhdessä ovat täydellinen kombo herättämään kehosi ja mielesi sekä antamalla pöpöille kyytiä.

Mene metsään! Ota säännöllinen ulkoilu rutiiniksi. Itse “kävelen joka päivä töihin” saman 20-30 minuuttia kuin tavallisestikin.

Ulkoilu lisääntyy ja uusi säänkestävä takki houkuttelee? Halti Hiker Next Generation takki (249 €) on suunniteltu korjattavaksi ja kierrätettäväksi ja se on vastuullisesti valmistettu. Takki saatu näkyvyyttä vastaan ja juttu tulossa blogiin.

Syötkö kotona tarpeeksi monipuolisesti? Jos kotitreenit sujuvat normaaliin malliin, tarvitset palautuaksesi ja kehittyäksesi myös proteiineja. Tämän lisäksi proteiinit toimivat elimistön immuunipuolustuksessa ja saavat olon tuntumaan kylläiseltä pitkään.  Olen täyson koukussa Foodinin kotimaiseen heraproteiiniin ja aloitan useimmiten aamuni marjasmoothiella, jossa on kauhallinen proteiinilisää mukana. Tutustu eri proteiininlähteisiin täällä ja löydä oma suosikkisi.

Hanki uudet kotihousut. En oo pukenut oikeita housuja kahteen viikkoon. Nämä ihanat ja vastuullisesti valmistetut Nepran Saturnus tightsit (79 €).

Gör skillnad. Länsinaapurissa vastuulliset valinnat ja ekologinen elämäntapa ovat ilmiöitä, blogeja ja helppolukuista kirjallisuutta aiheesta löytyy runsaasti. Gör skillnad on kolmen vaikuttavan naisen yhteisteos. Johanna Nilssonin, Maria Soxbon ja Emma Sundhin blogeihin voi uppoutua päiviksi. Luvun alla nyt myös Hyvä, paha muovi, joka on hyvä läpileikkaus muovin historiaan, sen hyviin ja huonoihin puoliin.

Be kind take care. Vaikka ahdistaa ja seinät kaatuvat päälle, yritä muistaa olla ystävällinen itsellesi ja perheellesi. Kukaan ei pidä töykeistä, örähtelevistä, välinpitämättömistä ja kiukkuisista tyypeistä. On rikkaus, että saamme viettää aikaa perheidemme kanssa, vaikkakin vain suppeassa porukassa. Muista, pitää huolta myös ympäristöstä. Pukeudu kotona lämpimiin vaatteisiin ja laske sisälämpötilää. Älä ajattele, että pienillä asioilla ei olisi merkitystä.

VIMMAn mohairneuleessa toteutuu kaikki se, mitä turvavaattelta voi toivoa. Se tuntuu päällä ihanalta, se lämmittää, se on kaunis ja se puhuttelee. Tintti -mohairneule on suunniteltu ja valmistettu Suomessa (189 €).

Vältä jäykistyminen, liiku tarpeeksi ja pidä hyvää huolta kehostasti. Omiin rutiineihini kuuluu myös MSM-jauhe. Sitä hujahtaa helposti aamusmoothien joukkoon. Cocovi Opti-MSM -jauhe (12,95 €/250 g)

Tilaa suomalaiset marjat suoraan kotiovelle kotimaiselta pienyrittäjältä ja vaihda perinteinen jätski nice-creamiin. Marjatkotiin.fi palvelee suurimmilla paikkakunnilla.

Idätä siemenistä kasveja ja anna ikkunalaudalla näkyvän kasvun johdatella kohti kesää. Perinteisten pääsiäisruohojen lisäksi voit kavattaa vaikka hauskan kuusimetsän. Miten hienoa olisi viedä kodissa vahvistuneet taimet luontoon myöhemmin keväällä! Vanhempani kertovat minulle aina tarinaa siitä, kuinka Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden tultua heidän tietoonsa, he kasvattivat kotipihallemme puun. Se on tarina toivosta!

Because there is no planet B. Jos innostut shoppailemaan verkkokaupoissa valitse vastuullisesti ja tue kotimaista yrittäjää. Ecoalf -tuotteita löydät ainakin Nudgen ja Cillasin verkkokaupoista, joissa voit muutenkin shoppailla hyvällä mielellä!

Jos innostut shoppailemaan netissä, pidä mielessä hyvä verkkokauppaetiketti ja suosi Suomalaisia yrityksiä! Laajan valikoiman ihania tuotteita aktiiviseen arkeen ja ulkoiluun löydät mm. weekenbee.fi -verkkokaupasta, jossa vastuullisuus kulkee mukana koko asiakaspolulla.

Suunnittele, säästä rahaa ja vältä ruokahävikkiä. Vaikka kaappien siivoaminen kuulostaa tylsältä, on lopputulos vaivan arvoinen! Siivousurakan jälkeen tiedät paremmin, mitä kaapeissa piilee ja voit suunnitella ruokia myö sen perusteella mitkä raaka-aineet pilaantuvat seuraavaksi. Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa, tämä ei siis ole mikään pikkujuttu. Vinkkejä ruokahävikin pienetämiseen löydät esim. havikkiviikko.fi -sivustolta.

Welcome to the city of champions! Hanki seinälle uusi juliste tai kaunista katseltavaa. Juliste 70 x 100 cm Playtype.

Erota arki ja viikonloppu toisistaan. Hanki kotiin kukkia, siivoa läppäri pois ja aloita viikonloppuaamu eri tavalla kuin arkena. Moni pieni kukkakauppa palvelee normaalisti ja kukkia voi tilata myös kotiin, esim. Inbloomn viikonloppukimppu kotiin kuljetettuna 45 € sis. toimituskulun). Samaisesta osoitteesta voit tilata myös ihanan Tervetuloa viikonloppu -tuotepaketin (59 €) kotiinkuljetettuna ja tukea kerralla kolmea pienyrittäjää. Paketti sisältää Patisserie Teemu Auran Emmerlevain -leivän, Inbloomin viiikonloppukimpun ja Cilla’s käsisappuan.

Ps. Kotona juhlien järjestäminenkään ei ole kielletty! Artikkelikuva edellisestä elämästäni juhlakauppiaana. Aina on syytä juhlaan popupkemut.fi

Kollaasin kuvat jutussa mainittujen yritysten kotivisuilta ja kuvapankista.

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti