Home ajatukset Mitä on Sustainably fit?

Mitä on Sustainably fit?

by Noora

Haluaisin kertoa täällä blogin puolella hiukan tarkemmin sitä, mitä “Sustanably fit”, eli “Kestävästi kunnossa” minulle tarkoittaa, minkälainen ihminen täällä blogin takana on. Somessa käydään nimittäin tällä hetkellä erittäin tervettä, mutta hiukan kiihtynyttä keskustelua siitä, minkälaisia tunteita ja reaktioita itseään ihannoivat, urheilupäivityksiä, herkullisia, mutta terveellisiä ruokakuvia ja itseään kauniissa valossa esittelevät vaikuttajat seuraajiissaan aiheuttavat. Mietin usein, mitä tunteita minun päivitykseni muissa aiheuttavat.

Epärealistiset mielikuvat toisten elämästä perustuvat siihen, että sosiaalisen median kautta meille välittyy todella suppea kuva siitä millaisia ihmisiä siellä ruudun toisella puolella on. Siksi haluankin omalla kohdallani hiukan madaltaa tätä muuria ja kertoa sellaisia asioita itsestäni, joita minusta ei ensimmäisenä kuvia katsellessa ehkä välity.

Aluksi hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä päivityksiä koskien todella tärkeä asia:

En ole koskaan urheillut ketään muuta kuin itseäni varten ja minusta on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen liikkuu tai on liikkumatta, elää, syö ja urheilee itselleen sopivalla tavalla niin, että se oma elämäntyyli tekee onnelliseksi omassa elämässään. Tietysti toivon, että omat läheiseni ja ystäväni eläisivät elämää ja itseään kunnioittaen niin, että pysyvät terveinä ja pystyvät elämään sellaista elämää, kuin haluavat. Sen sijaan läheisteni ulkomuoto ei kiinosta minua pätkääkään. Se, että elää riittävän terveellisesti oman hyvinvoinnin kannalta, ei todellakaan tarkoita erottuvia lihaksia tai liikunnan harrastamista tietyllä tasolla. Se, että pidän jostakin henkilöstä tai pidän jotain henkilöä kauniina, ei myöskään liity millään tavalla siihen mitä ja millä tasolla hän suorittaa. Jos minun pitäisi kiteyttää yhteen asiaan se millaisista ihmisitä pidän – niin vastaisin huomaavaisista.

Minä harrastan kestävyysliikuntaa ja muuta liikuntaa, koska se tekee minut todella onnelliseksi. Rakastan luonnossa liikkumista säästä huolimatta ja juoksu, pyöräily ja purjehdus ovat esimerkkejä harrastuksista, joissa luonnosta pääsee nauttimaan sen kaikissa olomuodoissaan. Harrastan liikuntaa vähän mailaa puristaakseni siksi, että haluan jaksaa tehdä näitä rakastamiani asioita teityllä tasolla – juosta pitkään, purjehtia pitkiä legejä avomerellä jne. Haaveenani on elää lasten muutettua kotoa 365 päivää Utön saarella.

Edustan mielestäni aika luonnollista naiskuvaa. Minulla on tällä hetkellä pitkät hiukset, joissa on lähes yhtä pitkä maantien värinen juurikasvu. En käytä arjessa juurikaan meikkiä. Se on mielestäni turhaa ja turhamaista on sekin, että ripsivärin sijaan olen valinnut kestoripset, joita ylläpidän naapuruston kauneushoitolassa. Pidän ruskettuneesta ihosta ja auringon ottamisesta enemmän kuin meikkivoiteista.

Minulla on kolme lasta, jotka ovat syntyneet juhannuksesta jouluun 2,5 vuoden sisällä. Raskaudet ja pikkuvauva-aika näkyvät kehossani aina. Vatsani on rutussa ja sen iho löysä käytän silti bikinejä, vaikka en pidäkään sitä kauniina. Usein en pidä kehoni ulkonäöstä muutenkaan, mutta pidän sen toiminnallisuudesta. Pidän mun hymystä, mutta en pidä kiiltovirheistä mun etuhampaissa. Koitan silti hymyillä enemmän ja kiristellä hampaita vähemmän.

Kolmen esiteini-ikäisen lapsen kasvattaminen uusperheessä on kuormittavaa. En ole erityisen äidillinen siinä mielessä, että eläisin vahvasti lasteni kautta tai heitä varten, mutta yritän parhaani mukaan kasvattaa ja kasvaa heidän kanssaan yhdessä. En ole ylpeä siitä, että minulla on kolme lasta ja olen eronnut heidän isästään, nuorimman ollessa vain kolme vuotias. Olen silti varma siitä, että ero lasteni isästä oli oikea päätös. Se, että elämässä ehti tapahtua niin paljon asioita ennen eropäätöksen syntymistä ei ollut optimisti vedetty. En osannut silloin toimia paremmin. En halua velloa tekemissäni virheissä, ne ovat osa minua. Siitä taas olen ylpeä, että olemme onnistuneet rakentamaan hyvän yhteishuoltajuuden eron jälkeen niin, että elämä kahdessa perheessä on kaikille mahdollisimman onnellista.

Olen kasvissyöjä ja minulle ruokavalio on osa kestävää elämäntapaa. Myös mieheni on kasvissyöjä, eikä meillä syödä kotona lihaa. Lapset syövät muualla mitä tahtovat, myös ravintolassa he voivat tilata mitä ikinä haluavat. Osaamme tehdä todella hyvän makuisia kasvisruokia ja olen ylpeä siitä. Minusta ihminen ei tarvitse eläinkunnan tuotteita voidakseen hyvin. Tiedän, että tästä eivät ole kaikki kanssani samaa mieltä ja se on fine.

Pyrin ja haluan elää entistä kestävämmin ja tekemään vastuullisia kulutuspäätöksiä. Haluan tukea yrittäjiä ja yrityksiä, jotka jakavat nämä arvot kanssani. Kestävämpien valintojen tekeminen ei ole aina helppoa arjessa. Tarkoitukseni ei ole tuottaa kenellekään pahaa mieltä jakamalla esimerkkejä kestävistä tai kestävämmistä valinnoista, mutta toivoisin, että blogini lukijat miettisivät miten omassa elämässään voisivat tehdä kestävämpiä valintoja. Sisällöistä saa toivoa!

Mitä asioita omassa elämässäni haluaisin parantaa? Eniten nämä ovat omaan itseeni ja muiden huomioimiseen liittyviä asioita. Ärsyynnyn ja ahdistun helposti arjessa. Minun pitäisi oppia kuuntelemaan muita enemmän ja keskittyä esimerkiksi lasten asoihin enemmän. Välillä arki on todella haastavaa, sillä kaikilla on paljon asiaa, yleensä samanaikasesti. Myös uusperheessä eletään ruuhkavuosia ja arki on kuormittavaa, siinä pitäisi osata tasapanoitella paremmin. Mielestäni mieheni on minua parempi ihminen. Hän myös yrittää meistä enemmän pitää pakettia kasassa. Itse olen vaikeampi. Tätä ei moni koskaan voi nähdä ulkopuolisena introverttiä tarkastellessa.

Lopuksi haluan sanoa, senkin ääneen, että pidän urheilullisista vartaloista ja ne ovat minusta kauniita enkä ärsyynny ns. Fitspo -tileistä, enkä hyväkuntoisten ihmisten kuvista tai jutuista ja aion jatkossakin seurata niitä.

En pidä mustavalkoisista mielipiteistä, enkä ihmisistä, jotka ovat ns. yhden asian ihmisiä.

Uskon siihen, että oma hyvinvointi ei voi löytyä toisten kautta. Itsensä pitää hyväksyä ja sitä minkä kanssa ei pärjää joko koittaa parantaa (joskus sillekin on oikeasti tarvetta) tai oppia hyväksymään.

Jos haluat kysyä minulta jotain, vastaan mielelläni!

Always for love, peace and sustainability <3

Noora

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti