Home juoksu Plogging eli roskajuoksu

Plogging eli roskajuoksu

by Noora

Plogging on ruotsista lähtöisin oleva ympäristöystävällinen juoksuliike. Plogging -sana on yhdistelmä sanoista jogga, eli lenkkeily ja “plocka upp”, joka kirjaimellisesti tarkoittaa poimimista. Plogging tarkoittaa tässä tapauksessa roskien kerääminen juostessa tai lenkin lomassa. Maailmanlaajuisen pandemian myötä yhä useammat ihmiset ovat etsineet lohtua luonnosta, jättäen kuitenkin enemmän kuin jalanjälkensä luontoon. Kaikkialla minne menemme lojuu kertakäyttöisiä kasvomaskeja, tupakantumppeja, ruokapakkauksia ja muita erilaisia muoviroskia, jotka ovat vaaraksi eläimille ja haitaksi luonnolle.

Minulla on kokemusta Ploggailusta aiemmin sen verran, että olen järjestänyt purjehtijoille PlogRun -lenkkejä offseason aikaan Lauttasaaressa. Silloin lenkit toteutettiin niin, että osa juoksijoista eteni samaa lenkkiereittiä roskapussien kanssa ja toiset juoksivat hiukan vauhdikkaammin. Mukana oli myös perheitä ja lapsia. Eli Ploggailu tosiaan sopii koko perheen harrastukseksi. Ploggailu sopii myös todella hyvin kevyemmille walk-run-walk -lenkeille, jossa vuorotellaan kävelyn ja juoksun välillä esim. minuutti-minuutti -periaatteella. Silloin aina kävelyminuutit voi käyttää roskien keräämiseen ja juoksuminuutin rivakampaan etenemiseen. Ploggailuun tarvittavat lisävarusteet ovat kertakäyttöhanskat ja roskapussi.

Tällä kertaa minut haastoivat mukaan ploggailemaan Weekendbee ja Népra. Tottakai otin haasteen vastaan, sillä se on sopiva tapa lenkkeillä koko perheen kesken ja toisekseen, asumme keskuspuiston reunalla, suosittujen picnic-kallioiden äärellä, eli kovin pitkälle roskien hakuun ei edes tarvitse lähteä! Minua raivostuttaa ihmisten välinpitämättömyys ympäröivää luontoa kohtaan. En voi käsittää mistä sellainen käytösmalli kumpuaa ja missä perheissä tällaista käytöstä suvaitaan. Pitäisi olla aivan itsestään selvää, että sen minkä luontoon viet, tuot myös pois ja lajitteletkin vielä asianmukaisesti. Jos kaipaat vielä lisää motivaatiota ploggailuun, niin kurkista alta miten osallistut kahden 100 € lahjakortin arvontaan Weekendbeen ja Népran verkkokauppoihin.


Ota vastaan #beefrogplogging -haaste!

Ottamalla haasteen vastaan, osallistut samalla arvontaan, josta voit voittaa kaksi 100 € lahjakorttia; toisen Népran verkkokauppaan ja toisen *Weekendbeen verkkokauppaan. Miten osallistua?

  1. Tarvitset lenkille mukaan roskapussin ja hanskat.
  2. Kävele, juokse tai hölkkää ja kerää roskia, jotka osuvat kohdallesi matkan varrelle.
  3. Ota roskalenkin aikana tai sen jälkeen kuva itsestäsi tai keräämistäsi roskista, ja postaa se omaan Instagram feedillesi tai stooriin. Liitä mukaan hashtag #beefrogplogging ja tägää @wearnepra ja @weeekendbee.

Osallistumisaika on su 20.6. asti, jonka jälkeen arvotaan 3 voittajaa. Jokainen voittaja saa kaksi 100 € lahjakorttia palkinnoksi; toinen Népran ja toinen Weekendbeen verkkokauppaan.

Lisää tietoja #beeforplogging-haasteesta löydät Instagramista ja Népran sivuilta.

Népra on suomalainen urheiluvaatemerkki, jonka valikoimasta löytyy vaatteita sisä- ja ulkoliikuntaan, sekä rennomappaan oleskeluun. Népran vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pääasiassa Virossa. Yritys on sitoutunut vastuulliseen tuotantoon ja käytetyillä materiaaleilla on Öko-Tex -standardi. Osa vaatteista on valmistettu kierrätetystä polyamidista. Népran rennompaan vapaa-ajan oleskeluun tarkoitetut vaatteet on valmistettu yhteistyössä Pure Wasten kanssa.

Weekendbee on vastuullisen liikkujan lemppariverkkokauppa, jonka valikoimasta löytyy mm. Patagonian, Mons Royalen, Picture Organicin, Nepran, Jack Wolfskinin ja Girlfrien Collectiven vaatteita ja varusteita. Weekendbeen takaa löytyy vastuullisuuden vakavasti ottava yrittäjäpariskunta, joka on tehnyt kestävät valinnat puolestasi. Kannattaa tutustua myös Be Good -blogiin, josta löytyy paljon hyviä vinkkkejä varusteiden valintaan, pukeutumiseen jne.

Kuvissa näkyvät vaatteet saatu Népralta. Minulla on päälläni *Mimas Biker pyöräilyshortsit, Nox-sukat, Cella t-paita ja Wasat-collegepusero. Nämä vaatteet sopivat superhyvin kaikenlaiseen oleskeluun, ei vain lenkkeilyyn, sillä ne ovat pehmeitä päällä ja eivät todellakaan purista mistään. Bikerit ovat mukavimmat ikinä ja Cella t-paidan kaunis pyöristetty reuna peittää myös takapuolen jos niin toivoo. Värit ovat minun suosikkejani, sillä sininen, sen kaikissa sävyissä on ainainen kesälempparini.

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti