Home kasvisruoka Kaikki mitä halusit tietää ruokakassipalvelusta

Kaikki mitä halusit tietää ruokakassipalvelusta

by Noora

*Yhteistyössä Anton&Anton, sisältää alekoodin ruokakassitilaukseen.

Kesäkuusta lähtien meidän perheeseen on saapunut joka toinen viikko Anton&Anton -ruokakaupan Vegekassi. Ruokakassi toimitetaan kotiovelle tiistaisin, etukäteen ilmoitettuna ajankohtana. Ruokakassin toimituksesta muistutetaan toimitusta edeltävänä päivänä tekstiviestillä, jossa on toimituksen alustava ajankohta. Toimituspäivänä aika vielä tarkentuu.

Meidän tilaamamme ruokakassi on Vegekassi neljälle hengelle. Yhdessä kassissa on kolmen kasvisaterian reseptit ja ainekset. Kassi sisältää myös maitotuotteita ja kananmunia, paitsi kuukauden ensimmäinen vegekassi, joka on täysin vegaaninen. Vegekassi neljälle maksaa 65 € ja kotiintoimitus 10 €. Ruokakassin voi tilata kotiin Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Porvoon, Sipoon ja Kirkkonummen alueilla. Ruokakassin voi myös noutaa toimituskuluitta lähimmästä A&A ruokakaupasta. Meille kassi tulee kotiovelle, eikä sen toimituksessa ole koskaan ollut haasteita.

Ruokakassin voi tilata kerta- tai kestotilauksena. Kertatilaus tulee tehdä verkkokaupassa viimeistään toimitusajankohtaa edeltävän viikon keskiviikkona. Kestotilauksen voi valita toimitettavaksi joko viikon tai kahden välein. Meillä käytössä oleva joka toisen viikon kestotilaus tuntuu sopivalta. Kotona ehditään syödä kaikkien lempiruokia ja tutustua tuleviin lempiruokiin.

Vegekassi on käytännössä paperinen kauppakassi täynnä erilaisia kasviksia, juureksia, linssejä, pastaa/riisiä/perunaa jne. Raaka-aineissa painottuvat lähiruoka, luomuruoka ja sesongin herkut. Ruoka-ainesten lisäksi kassista löytyy reseptivihko, jossa on kolme eri reseptiä, suomeksi ja ruotsiksi. Reseptejä on helppo lukea ja noudattaa. Ateriat on usein suunniteltu niin, että esim. työläämpiä raastesalaatteja voi hyödynnetään useammalla aterialla. Kannattaa siis lukea reseptivihko ja suunnitella hiukan kokkailuja ennen hihojen käärimistä. Itse hahmottelen usein etukäteen missä järjestyksessä viikon aikana meillä ruoat syödään. Useinkaan ne eivät ole kolme perkkäistä päivää, vaan jakautuvat pitkin viikkoa ja usein välipäivillekin. Ruokaa on ainakin meille niin runsaasti, että vegekassin aineksista valmistuu varsinaisten aterioiden lisäksi myös useampi eväslounas allekirjoittaneelle.

Ruokakassi on tarkoitettu kotikokeille, eli ruoat tulee valmistaa “alusta loppuun” itse, mutta kassin tarkoituksena on juurikin helpottaa ruoanlaittoa, siksi kassissa on aina esim. ihania Anton&Anton -keittiön valmiskastikkeita tai pestoja, kastikkeita nopeuttamaan valmisteluja ja antamaan makua. Noin suunnilleen ruoan valmistukseen menee 15-30 minuuttia + kypsyminen. Valmistusajat on ilmoitettu resepteissä, jos haluat nopeuttaa ruoanlaittoa arkisin, voit esivalmistella useamman aterian kerralla. Itse koen, että koko kassin ideana on myös oppia tekemään hyviä, uusia ruokia ja reseptien kokeileminen on mielenkiintoista – varsinkin, kun ne ovat ravintoarvoiltaan kunnossa ja laadukkaita, eli myös lopputulos on 6/5 onnistunut. Mitään huippukokin taitoja onnistumiseen ei todellakaan tarvita. Olen kerännyt Instagram-storeihin annos- ja ruokien valmistelukuvia viikkojen varrelta. Sieltä kannattaa käydä kurkkaamassa miltä ruoanlaitto ja annokset näyttävät.

Ruokien valmistamiseen ei tarvita mitään erityisiä välineitä, ruoat valmistuvat kattilassa, paistinpannulla tai uunipellillä. Reseptivihkon reseptejä on helppo lukea ja noudattaa. Kaikki voivat osallistua ruoanlaittoon!

Miksi sitten tilaisin ruokakassin, enkä etsisi uusia reseptejä netistä ja ostaisi ainekset itse? Yksinkertaisin vastaus kysymykseen on kohdallani arki. Koska arjessa ei ole aikaa keksiä uusia juttuja, etsiä aineksia ruokakaupasta ja päivälliset päätyvät toistamaan itseään ja toisiaan. En pidä ruokakaupassa käymisestä ja saan silti vierailla siellä tarpeeksi usein tällä henkilömäärällä.

Toinen todella hyvä syy kokeilla ruokakassia on “reseptien laatutakuu”. Olen monesti innossani kokeillut lehdestä tai ilmaisjakelulehdestä napattua kivan näköisitä kasvisruokareseptiä ja joutunut pettymään makuun. Anton&Antonin resepteillä olen onnistunut aina. On palkitsevaa tehdä ruokaa resepteistä, joilla todella onnistuu. Runsas kasvisten, juuresten ja tuoreiden yrttien käyttö ruoanlaitossa on opettanut minulle uusien yrttien hyödyntämistä kokkailuissa.

Kenelle ruokakassitilaus sopii? Suosittelen vegekassin kokeilemista kaikille, jotka haluavat lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossaan ja oppia kokkaamaan hyvää kasvisruokaa. Ruokakassi sopii perheille tai pariskunnille, kunhan valitsee tilatessaan oikean kokoisen kassin. Ruokakassi sopii kaikille, jotka haluavat käydä vähemmän kaupassa ja onnistua keittiössä useammin.

Ruokakassitilaus sopii myös lahjaksi. Pian saataville on tulossa Halloween-kassi, isänpäiväkassi ja suositut Jouluruokakassit.

Haluatko kysyä jotain Anton&Anton -vegekassista tai ruokakassiin liittyvistä asioista? Jätä kommentti ja vastaan mielelläni. Myös Anton&Anton -sivuilta kannattaa kurkata Usein kysytyt kysymykset.

Jos kiinnostuit ruokakassipalvelusta, tässä sinulle kiva kokeilutarjous! Koodilla NOORA20 saat 20 % alennuksen kestotilauksen kahdesta ensimmäisestä Ruokakassista (koodi toimii Ruokakassiin ja Valmisruokakassiin, yksi etu per asiakas). Tilauksen yhteydessä voit itse valita kassin jokaiselle viikolle tai joka toiselle viikolle. Tilauksen voi lopettaa lähettämällä yhden sähköpostin, eli jos ei olekaan oma juttu, niin ei hätää.

Follow my blog with Bloglovin

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti