Home gluteeniton kasvisruoja Reissuruokaa vol.2

Toinen laskupäivä Pyhän maisemissa on jo takanapäin ja lomatunnelma saavutettu vuokramökissä ja valkoisissa maisemissa. Kirjoittelen Pyhäelämyksestä lisää kun olemme ehtineet kokea tätä hieman pidempään, mutta tässä postissa palaan vielä Cheap & easy reissuruokalista -postaukseen, yhden reseptin merkeissä.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen matkustimme tällä kertaa tunturiin täydellä autolla ja varauduin jo lähtiessämme siihen, että ravintoloiden ja kahviloiden sijaan ruokailut hoidetaan vuokramökillä ja evästauotkin pääasiassa ulkona, rinneravintoioiden sijaan.

Ulkoilut pyritään tekemään valoisaan aikaan, joka sijoittuu aamupalan ja myöhäisen lounaan välille, mökille palattaessa ruoka pitää valmistua nopeasti joten esivalmistelut voi hoitaa esim. edellisenä iltana tai aamupalan aikana. Esimerkiksi tänään keitin sosekeiton valmiiksi aamupalan aikana ja surautin sileäksi ja lämmitin palatessamme takaisin rinteestä.

Huomenna juhlitaan kuopuksen synttäreitä ja ruoaksi laitetaan hänen toivomuksensa mukaan tortilloja. Tortillat täytetään Chili sin carnella, joka on yksi monikäyttöisimmistä lemppariresepteistäni. Chili sin carne sopii nauttittavaksi riisin, pastan, makaronin, nachopellin tai juurikin tortillojen kanssa. Tee kerralla vaikka tuplasatsi, ruoka säilyy jääkaapissa useamman vuorokakuden.

Viiden hengen lomalogistiikan ja ruokailujen hoitaminen tuntuu helposti kaikkea muuta kuin lomalta, joten rumbaa helpottamaan tein jo ennen lähtöä reissuruokalistan, jolta olemme ehtineet syödäkin jo yhden kattilan pastan ja aurinkokeiton. Kiitos ruokakuvista taas miehelleni.

Helppo Chili sin carne

Tulosta
Annoksia: 4 Valmistusaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

AINEKSET

  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 tlk papuja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • pala punaista chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 t mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio

OHJE

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana. Hienonna chilit.

Kuumenna öljyä kasarissa. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja chli. Kuullota 3-4 minuuttia. Lisää mausteet ja soijarouhe ja jatka kuullotusta matalalla lämmöllä 3-4 min. Lisää tomaattimurska ja saman verran vettä (kuiva soijarouhe turpoaa ja imee vettä). Murskaa sekaan kasvisliemikuutio. Hauduta hiljalleen 15 minutttia.

Lisää maissi ja pavut, hauduta vielä 5 min.

Juhlapäivän kunniaksi huomenna nautitaan myös suosituksen saaneet Ravintola Tsokan vohvelit. Omien eväiden nauttimiseen olemme löytäneet toistaiseksi kodan Pyhän perheseikkailu -rinnealueen pohjalta ja maisematuvan pohjoisrinteiden huipulta. Koronatilanteen vuoksi taukopaikoilla on tilaa vain yhdelle seurueelle kerralla, joten ajoituksen pitää osua oikeaan, jotta nyt mahtuu tulistelemaan. Onneksi termospullosta voi hörppiä kuumaa mehua muuallakin kuin virallisilla taukopaikoilla.

Kävimme tänään miehen kanssa vielä iltakävelyllä Pyhäkeskuksessa mökiltä, joka sijaitsee Pohjoisrinteiden luoteispuolella. Mökiltä matkaa rinteisiin on ehkä 400 m, mutta pyhäkeskukseen lähemmäs 5 km. Kiipesimme vielä Pyhän Ylävuokraamoon juttelemaan tunturin lumitilanteesta randoilua ajatellen, ja kävi melko selväksi, että niissä merkeissä tänne tunturiin täytyy palata lumitilanteen parannuttua. Tällä hetkellä luonnonlunta on Pyhällä alle 30 cm. Lumitilanteesta huolimatta avoinna olevat rinteet ovat huippukunnossa ja valaistua latua, joka lähtee mökin takapaihalta on tarjolla 14 km verran. Nyt nautiskellaan siis näissä olosuhteissa avoinna olevista elämyksistä, kiireettömyydesta ja toistemme seurasta.

Ps. Mikäi haluat aloittaa vuoden 2021 kasvisruoasta nauttien, hyppää mukaan vegaanihaasteeseen, joka alkaa 1.1.2021. Vegaanihaasteen aikana saat sähkköpostiisi reseptejä ja ideoita ruoanlaittoon tammikuun jokaiselle päivälle.

Kiinnostaisiko sinua myös?

Jätä kommentti